Adelante Digitale Zorg 2023 6 webformaat

Digitale zorg

Digitale zorg is zorg die u ontvangt via internet, op computer, tablet of mobiel. In de zorg maken we daar steeds meer gebruik van. Dit doen we om u als cliënt beter van dienst te kunnen zijn. Met digitale zorg kunt u een reis naar Adelante besparen. En u kunt gemakkelijk op ieder gewenst moment aan uw revalidatie werken.

Samen met uw arts of behandelaar besluit u of het gebruik van digitale zorg mogelijk en wenselijk is in uw situatie.

Bekijk hier ons filmpje.

Beeldbellen

Adelante maakt gebruik van beeldbellen bij consulten tussen zorgverleners en cliënten.
Een consult via beeldbellen staat inhoudelijk gelijk aan een consult op locatie bij Adelante en wordt als zodanig bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd.
Uw arts of behandelaar bij Adelante kan heel eenvoudig via Microsoft Teams een afspraak met u maken voor een consult.


  • Zorg ervoor dat u de juiste apparatuur gebruikt: een PC, laptop, telefoon of tablet.
  • Zorg dat het apparaat goede verbinding heeft met internet.
  • Zorg dat de camera, het geluid en de microfoon goed werkt.
  • Zorg dat het apparaat is opgeladen of is ingestoken in het stopcontact.
  • Zorg dat u op een rustige plek zit en ongestoord kunt (beeld)bellen.

Het gesprek dat u met uw behandelaar voert is privé. Zorg dat er op de achtergrond niemand kan meeluisteren. Maak desgewenst gebruik van een koptelefoon of oortjes. Luistert er wel iemand mee en vindt u dat prima (bijvoorbeeld ouders of kinderen), vertel dat dan aan uw behandelaar voordat het gesprek begint.
Wilt u het beeldbelconsult opnemen, maak dit dan bij de start van het gesprek kenbaar aan de behandelaar met wie u spreekt. Opnames mogen alleen voor privédoeleinden worden gebruikt. U mag deze niet delen met derden, zoals mensen buiten uw gezin, of openbaar maken.

Het Adelante Oefenportaal

Met het Adelante Oefenportaal kunt u zelfstandig vanuit thuis informatie rond de behandeling bekijken, oefeningen doen en online contact opnemen met uw behandelaar. De informatie en oefeningen zijn voor u op maat klaar gezet. Zo sluit het nog beter aan bij uw persoonlijke revalidatiedoelen.
Het Oefenportaal is bereikbaar via internet of download de Adelante Oefenapp op uw telefoon of tablet.
Inloggen op het Adelante Oefenportaal kan hier.

Het verhaal van Els

Oefenportaal: thuis je oefeningen doen

Zorg op afstand heeft het afgelopen jaar een vlucht genomen, waaronder het gebruik van het Adelante Oefenportaal en beeldbellen. Els volgde een revalidatietraject bij Adelante in het MUMC. Door een reumatische aandoening met pijn en vermoeidheid tot gevolg vond ze het lastig om grenzen te stellen.

“Hoe ga ik om met mijn pijn en vermoeidheid? vroeg ik me af”, vertelt Els. “Dat leerde ik in dat revalidatietraject. Maar ondertussen kreeg ik naast mijn rug ook ontzettende last van mijn schouders en daar heeft mijn fysiotherapeut Adelante Oefenportaal ingezet. In een app staan standaardfilmpjes met meerdere oefeningen die werden aangevuld met schriftelijke aanwijzingen en instructies van mijn fysio. Die persoonlijke opmerkingen werden er bij geplaatst nadat ik eerst fysiek met mijn therapeut de oefeningen had doorgenomen. Dat was wel fijn hoor. Zo wist ik precies waar ik op moest letten qua houding en zo. En toen kon ik drie keer per week thuis aan de slag op die momenten dat het mij uitkwam. Ideaal. Het doel van de oefeningen was om in beweging te blijven en over mijn pijnangst heen te stappen, ook via Oefenportaal. Dat is gelukt!”

Adelante Digitale Zorg 2023 27 webformaat